Mail de redactieMail de redactie

Snel naar

De klok tikt door

De winterperiode is inmiddels weer achter ons...

‘Je leert nu echt mens te worden’

Paul Dirkse trad in juni 2016 aan als wethouder...

Ontbijten met ouderen

Om 7 uur ’s ochtends stonden sommige derdeklassers...

Leerlingactiviteiten maart-mei 2017

Een overzicht van de leerlingactiviteiten voor...

Yinka Adekoya

Ambitieus, slim, leergierig, een aardige jongen,...

Sumoworstelen met leraren en de benen harsen van de gymnastiekdocent

Je zou  bijna denken dat dit een grap is,...

Burgerschap

Ook op het Stedelijk heerste verkiezingskoorts....

'Ik heb vooral geleerd om kritisch te denken'

Lucie Runia, eindexamen 2009    Ze...

Uitslag poll ‘Papier of digitaal?’

In de vorige editie van ProParentibus vroegen...

Herfst

De bladeren vallen niet alleen, ze liggen al als...

-- Oproepen en mededelingen --

 

 

De passie van ... Maarten Persoon

Dat een gymleraar ook buiten school veel bezig is met zijn sport, komt waarschijnlijk niet echt als een verrassing. Een van de gymleraren van ons gymnasium pakt het echter nog wat groter aan dan dat; Maarten Persoon trainde 10 tot twaalf keer per week en hoorde de afgelopen zes jaar bij de Nederlandse top van het discuswerpen.

De passie van ... Anjo Roos

Vrolijk gekleurde sari’s en sobere uniformen. Grote luxe flats met daartussen schamele hutjes. Schoolgebouwen met bewakers voor de deur en daar tegenover een vuilnisbelt. India is gevuld met tegenstellingen en in november 2015 kwam daar nog eentje bij. Naast alle Indiase docenten was er nu ook een Nederlandse: niemand minder dan onze eigen Anjo Roos. Op 11 november vloog zij naar het plaatsje Chennai, om daar leraren te leren om beter les te geven.

 

De passie van ... Mario Verkooijen

Mario Verkooijen, tango-enthousiast en vioolspeler. Hij zit nu al een tijdje niet meer in zijn tango-ensemble, maar hij wil graag nog steeds beter worden en dit zal zeker niet het einde zijn van zijn vioolcarrière.

De passie van ... Gerben Colmjon

Overdag staat hij voor de klas als aardrijkskundedocent, ’s avonds staat hij gebogen over de biljarttafel bij zijn vereniging in Zoetermeer. Biljarten is er bij Gerben Colmjon met de paplepel ingegoten: zijn vader deed ook aan biljart en omdat Colmjon thuis een eigen biljarttafel had, speelde hij al vanaf zijn zeventiende. Hoewel hij ook nog een tijd zaalvoetbal heeft gespeeld, is biljarten toch echt zijn passie.

 

De passie van ... wie?

De passie van ....

In de rubriek De Façade elke keer aandacht voor de vaak onzichtbare passies van de mensen binnen het SGL. Maar deze keer geen nieuwe passie. Wél de aankondiging van de volgende aflevering. Want wat is de passie van de heer Colmjon?
 

De passie van: Marie-Louise Greve

In de rubriek De Façade aandacht voor de vaak onzichtbare passies van de mensen binnen het SGL. Deze keer de passie van: Marie-Louise Greve.

 

“Het lijkt makkelijk, in de praktijk is het erg moeilijk.”

 

Passies zijn er niet altijd. Ze borrelen onder de oppervlakte en ontluiken door iets onverwachts. Bij Marie-Louise Greve, docente Frans, was dat een bezoek aan een karate-dojo op uitnodiging van de leidster van de crèche van haar kinderen. “Ik had altijd al het idee om iets aan zelfverdediging te doen en ik dacht meteen: dit is het! Ik vond het stoer.” En sinds dat moment – 8 jaar geleden – doet ze aan karate-do zoals haar sport voluit heet: de weg van de lege hand. Inmiddels draagt ze de paarse band, de stap vóór bruin.