Mail de redactieMail de redactie

Snel naar

De klok tikt door

De winterperiode is inmiddels weer achter ons...

‘Je leert nu echt mens te worden’

Paul Dirkse trad in juni 2016 aan als wethouder...

Ontbijten met ouderen

Om 7 uur ’s ochtends stonden sommige derdeklassers...

Leerlingactiviteiten maart-mei 2017

Een overzicht van de leerlingactiviteiten voor...

Yinka Adekoya

Ambitieus, slim, leergierig, een aardige jongen,...

Sumoworstelen met leraren en de benen harsen van de gymnastiekdocent

Je zou  bijna denken dat dit een grap is,...

Burgerschap

Ook op het Stedelijk heerste verkiezingskoorts....

'Ik heb vooral geleerd om kritisch te denken'

Lucie Runia, eindexamen 2009    Ze...

Uitslag poll ‘Papier of digitaal?’

In de vorige editie van ProParentibus vroegen...

Herfst

De bladeren vallen niet alleen, ze liggen al als...

-- Oproepen en mededelingen --

 

 

Theaterlezing 'De Opvoeders'

Als ouders vragen jullie je het vast regelmatig af: opvoeden, hoe doe je dat?  

Digi-taal

Hallo lezer, mag ik u iets vragen? Hoe leest u deze tekst? In ieder geval niet meer vanaf papier. De smartphone lijkt me voor het echte leeswerk wat te klein, dus waarschijnlijk op een laptop of tablet. En ligt deze dan op schoot of op tafel? Dat laatste is volgens het NRC in ieder geval een stuk beter, helemaal als u daarbij gebruik maakt van een bijbehorende standaard.   
 

 

Non chiederci la parola

In de serie Libris& delen docenten van het Stedelijk hun tips voor boeken, apps, websites, et cetera. Deze keer een aansporing van filosofie-docent Joris Raven om even langer stil te staan bij (een van) de mooie Leidse muurgedichten. En ervan te leren:

 

Quantumboeken

Tips voor kenners en leken

door Hans van Bemmel

 

In het nieuwe examenprogramma voor natuurkunde is ‘Quantumwereld’ opgenomen. Daar ben ik heel blij mee. Dat is namelijk niet alleen een fascinerende wereld van heel kleine deeltjes, maar ook een wereld met heel veel toepassingen die je in het dagelijks leven tegenkomt.

The Secret History

De zomer van 2001 was om meerdere redenen een bijzondere zomer voor mij. Ik had in juni eindexamen gedaan op mijn middelbare school in Eindhoven en ik zou in september beginnen aan mijn opleiding Griekse en Latijnse Talen en Culturen in Leiden. Met veel vertrouwen en enthousiasme zag ik uit naar mijn studie(tijd) in een nieuwe stad, met nieuwe mensen en nieuwe indrukken. 

 

The Circle

‘Wanneer kom je naar huis?’  appte ik mijn vrouw nadat ik in onze app Vrienden had gezien dat haar auto nog steeds bij haar werk stond.

‘Ik kom zo’ appte ze terug.
Mooi, dan kon ik vast gaan koken.
 
Na een uur belde (!) ze terug: ze zat met een collega in het café om even bij te praten over een conflict op school. En ze kwam nu naar huis.
Ik was niet wat je noemt gezellig toen ze thuiskwam, eerder korzelig. ‘Je kunt toch wel even zeggen wanneer je weggaat, dan weet ik wanneer ik kan gaan koken.’

Leer- en leestips

Libris& is de rubriek waarin docenten van het Stedelijk tips geven over boeken, apps en websites over hun vak die zij de moeite waard vinden. We beginnen met de tips van: Annelies Weerts, docente Klassieke Talen.