Mail de redactieMail de redactie

Snel naar

De klok tikt door

De winterperiode is inmiddels weer achter ons...

‘Je leert nu echt mens te worden’

Paul Dirkse trad in juni 2016 aan als wethouder...

Ontbijten met ouderen

Om 7 uur ’s ochtends stonden sommige derdeklassers...

Leerlingactiviteiten maart-mei 2017

Een overzicht van de leerlingactiviteiten voor...

Yinka Adekoya

Ambitieus, slim, leergierig, een aardige jongen,...

Sumoworstelen met leraren en de benen harsen van de gymnastiekdocent

Je zou  bijna denken dat dit een grap is,...

Burgerschap

Ook op het Stedelijk heerste verkiezingskoorts....

'Ik heb vooral geleerd om kritisch te denken'

Lucie Runia, eindexamen 2009    Ze...

Uitslag poll ‘Papier of digitaal?’

In de vorige editie van ProParentibus vroegen...

Veranderingen in de redactie

Bekijk de nieuwe samenstelling van de redactie.

-- Oproepen en mededelingen --

Herfst

Gepubliceerd op 02-11-2016

De bladeren vallen niet alleen, ze liggen al als dik tapijt verspreid over straten, daken, gazons en pleinen. Van de ene op de andere dag was dit jaar de zomer voorbij en trad de herfst in. Niets mis mee, een cleane break.

 

De scholen zijn inmiddels allang weer begonnen want de zomer had het lang met ons uitgehouden. Dus ook voor ons, redactie van de Pro Parentibus, was het tijd om de agenda’s weer te trekken, de hersens weer te laten kraken en de mouwen weer op te stropen. 

 

Iedere redactievergadering is het verrassend voor de ouder-redactieleden wat een boel goede, inspirerende, bewonderenswaardige en actieve dingen er op het Stedelijk Gymnasium plaatsvinden en georganiseerd worden. Zowel vanuit het lerarencorps als door de leerlingen zelf. Of in joined effort; nog leuker.
Elke keer kiezen we een aantal van die activiteiten om nader te belichten in de volgende editie van de PP. Zodat ook u op de hoogte kunt zijn van al deze activiteiten, achtergronden en betrokkenen hier op school. Het liefst laten we daarbij de leerlingen zelf aan het woord. Twee jaar geleden zijn we gestart met dit “aan het woord” laten ook letterlijk te kunnen laten zijn. Via een digitale versie van dit ouderblad. Mee met de tijd, digitaal, interactief en on demand. Digitaal biedt ons veel meer mogelijkheden om over te brengen wat we te vertellen hebben.

 

Dachten we. 

 

Nu blijkt echter dat dit eigenlijk verrassend tegenvalt. Steeds als de nieuwe editie van PP ‘live’ gaat, is een grote piek waar te nemen in de bezoeker (en dus lezer) aantallen. Maar die piek is net zo hoog als dat hij kort is. Na die piek leeft het niet meer op. Tot de volgende editie. 
Dit leidde bij ons tot de vraag of we op deze manier wel bereiken wat wij willen; namelijk u!

 

Een van de leerling-redactieleden gaf het ons mooi terug. Zij zei: “Een papieren versie zoals de Socius, is leuker. Je kunt het pakken wanneer je wilt en er even in bladeren. De ene keer lees je een aantal artikelen en een paar dagen later weer een paar andere. Dat doe je niet bij een digitaal blad. Daar klik je op, je scant het, daarna klik je het weer weg en verdwijnt het tussen alle andere e-mail.”

 

Daar zit wat in, vonden wij.

 

We zijn niet gehouden aan wat we ooit bedachten. Het is goed om naar voren te kijken, naar wat zich aanbiedt. Wij zijn niet bang voor een clean break, als dat moet. En ook niet voor een mixvorm. Zoals een herfst die ook af en toe verrast met een heerlijk zomerse dag. 


Daarom de vraag aan u: Hoe ziet u de Pro Parentibus het liefst, op papier of op uw scherm? Of sluit het een het ander niet uit?

 

Laat het ons weten via onze poll:

Papier of digitaal?

 

Wij vernemen heel graag uw reacties in grote getale omdat het voor ons bepalend zal zijn in welke vorm wij de PP in 2017 zullen gieten.


Hartelijk dank voor uw meedenken!

 

Tekst: Alexa Kuit

 


Reacties

05-11-2016

Linda Carrette

Het een sluit het ander inderdaad niet uit. Maar dan pleit ik niet voor een digitale versie die precies hetzelfde is als de gedrukte versie. Op het internet kan namelijk veel meer. Uitgebreidere teksten, interactieve puzzels, enz. Je kan ook sneller een update uitvoeren of informatie die tijdsgebonden is, meteen aan de ouders sturen in plaats van te moeten wachten tot de volgende uitgave.

Succes ermee!